Orientare Testare si evaluare

Stilul Meu de Lidership-Test

Posted by Tineri De Succes | mai 5th, 2017 | 1 Response

 

Ce este un lider?

Unii oameni nu aspiră să fie lideri și sunt perfect mulțumiți să se adapteze situației. Alții aspiră realmente la conducere și își construiesc competențele necesare pentru a deveni lideri de succes în domeniul profesional ales.

Un lider autentic este responsabil, corect, competent și capabil să-și motiveze și să-și susțină echipa.

Există mai multe stiluri de lidership:

 Liderul autoritar

Sau dictatorul. Cel care deține autoritate absolută și nu se consultă cu alți membri ai grupului său în luarea deciziilor. Liderii autoritari reușesc de obicei să-și atingă obiectivele, dar pierd din vedere factorul uman și costurile neglijării relațiilor.

 Liderul democratic

Acest tip de lider acționează în concordanță cu dorințele grupului sau organizației pe care o reprezintă. Adesea respectă opinia majoritară sau inițiază proceduri de vot și consultare cu cei pe care îi conduce. În societatea contemporană, liderii democratici sunt apreciați datorită capacității lor de a se adapta la schimbări și de a preîntâmpina crizele.

 Liderul nominal

Cei care sunt șefi doar cu numele preferă să fie membri cu drepturi depline ai grupului. Dacă nu te tentează lidershipul, e bine să știi că în majoritatea cazurilor succesul este obținut făcând parte dintr-o echipă. Deși echipa este formată din personalități individuale, ea poate fi realmente eficientă doar atunci când indivizii acționează împreună spre un obiectiv comun.

Vrei să afli ce fel de lider ești? Fă testul nostru!

Test Stil de Lidership

 

 

One Response to Stilul Meu de Lidership-Test

Lasă un răspuns